Premiul DRAMATIS

           
      Teatrul Luceafărul Iaşi a găzduit săptămâna trecută, pe 17  şi 18 martie 2010, a IV-a ediţie a festivalului Hai la teatru !  concurs care a reunit 50 de trupe (48 în concurs, două în afara competiţiei), 522 de artişti în devenire, cu vârste între 6 şi 19 ani, coordonaţi de 61 de cadre didactice,  atât din mediul urban (Iaşi, Paşcani, Hârlău, Răducăneni), cât şi din mediul rural (Ţibăneşti, Popricani, Valea Lupului, Măcăreşti-Prisăcani, Coarnele Caprei, Mogoşeşti, Rediu-Horleşti, Ruşi-Belceşti, Lunca-Paşcani), atât din licee teoretice, colegii naţionale, licee cu profil tehnic, cât şi din şcoli de arte şi meserii, şcoli generale. Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni (clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII), având  trei jurii formate din specialişti.
      La acest festival a participat, ca în fiecare an, trupa Fenomenalii de la Liceul teoretic Miron Costin  Paşcani coordonată de prof. Elena Dăscăliţa. Fenomenalii au pus în scenă anul acesta textul elevei Ana-Maria Roşca. Piesa Răscruce  a concurat la secţiunea
IX-XII şi  s-a dovedit a fi un succes, eleva Ana Maria Roşca obţinând  Premiul DRAMATIS pentru debut în dramaturgie, singurul de acest tip din concurs şi primul de acest gen obţinut de o trupă de teatru şcolar din Paşcani.   Scenariul premiat va fi pus în scenă şi de actorii Teatrului Luceafărul care vor juca piesa la Iaşi, dar şi la Paşcani.