Cautarea rapida a informatiilor pe situl www.lmcpascani.roLogin

BIBLIOTECA


Activitati Membri Anunturi Evaluare in educatie

ACTIVITĂŢILE  CATEDREI  DE  INFORMATICĂ


 IT Marathon

     În  data  de 19 mai 2013, Liga Studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Iaşi a organizat Concursul IT Marathon, concurs care se adresează studenţilor şi elevilor din Iaşi, pasionaţi de domeniul IT, şi constă în dezvoltarea unei aplicaţii pentru unul din cele 3 domenii: • Web, • Desktop, • Embedded.
     Echipa liceului nostru formată din elevii Tiplea Valentin-Gabriel si Chiscariu Patricia Carmen de la clasa a XII-a C, îndrumaţi de prof. Munteanu Dragos s-a clasat pe locul al II-lea la secţiunea Web developement.


     Mai multe informaţii despre concurs gasiţi pe pagina LSAC Iaşi şi în documentul prezentat în continuare.

 


 Cercul metodic al profesorilor de informatica, semestrul I

     În  data  de 23 noiembrie 2012, catedra de informatică a Liceului Teoretic “Miron Costin” Paşcani, a organizat Cercul Metodic  al profesorilor  de informatică, cu tema: Desfăşurarea testărilor iniţiale la disciplinele Informatică şi TIC (liceu), Aplicaţii de gestiune a reţelelor (ingineri de sistem). În cadrul activităţilor organizate, cadrele didactice au avut prilejul să-şi valorifice propria experienţă printr-un schimb real de informaţii, idei şi practici didactice. Formele de activitate au fost variate şi active; pe agenda evenimentului regăsindu-se activităţi demonstrative, analize de conţinut, modele teoretice şi practice pentru obţinerea rezultatelor în activitatea cu elevii: “Soft Qedoc- evaluare interactivă” ( prof Mihaela Anuşca), “Mijloace moderne în implementarea lecţiilor Power-Point”  (prof Pintilie Daniel); “Bănci de date în Microsoft SQL Server 2012” (prof. Tîrpescu Marian), referate: “Cloud computing şi instituţiile de învăţământ” (prof Munteanu Dragoş), dezbateri. Au participat cadre didactice de la Colegiul Naţional “M. Sadoveanu” Paşcani, Liceul  Economic ”Nicolae Iorga” Paşcani, Liceul Tehnic ”M Busuioc “ Paşcani, Liceul “BogdanVodă” Hălăuceşti, Liceul Teoretic ”Ion Neculce” Tg. Frumos.


"Copilul trebuie învăţat să-şi folosească ochii, nu numai pentru a vedea, dar şi pentru a privi; urechile , nu numai pentru a auzi, dar şi pentru a asculta cu atenţie; mâinile, nu numai pentru a apuca obiectele, ci şi pentru a pipăi şi a le simţi".    
Lonwenfeld

 „Calculatorul – o cale spre cunoaştere ”
      Scopul integrării tehnologiei în instruire determină metodele şi tehnicile de lucru la clasă. Folosirea internetului, a resurselor on-line, a bibliotecilor virtuale, a comunicării on-line, are implicaţii pe care societatea în care trăim le solicită: stimulează şi dezvoltă potenţialul cognitiv multiplu al elevilor (Teoria Inteligenţelor Multiple, H. Gardner); dezvoltă abilităţile necesare în secolul XXI; contribuie la dezvoltarea abilităţilor de gândire de nivel superior (Taxonomia lui Bloom); orientează procesul de instruire către interesele elevilor (predare centrată pe elevi).
Participanţi : elevii clasei a XI-a B, prof îndrumător Mihaela Anuşca
„Vreau să fiu gazetar”
      Dorinţa de a realiza o revistă ne-a încercat pe toţi la un moment, de aceea elevii clasei a XI-a A ( filologie) au încercat pentru o zi să devină gazetari. In cadrul activităţii „Vreau sa fiu gazetar” au discutat despre normele de deontologie jurnalistică şi au prezentat un exerciţiu gazetăresc.
Prof îndrumător Mihaela Anuşca
„Pentru că e mama mea”
      Trăim intr-o epocă a tehnologiei, dar nu trebuie să uităm că existăm şi prin suflet, frumuseţe şi recunoştinţă . De aceea,  clasa a X-a D a oferit un mărţişor electronic mămicilor, alături de „La mulţi ani”.
Prof îndrumător Mihaela Anuşca