Voluntariat

      În perioada aprilie-iunie 2013, școala noastră s-a bucurat de prezența studentei la master la Universitatea din Lyon, Léa Ricci, în calitate de profesor de limba franceză, în regim de voluntariat. Acest lucru a fost posibil datorită colaborării ISJ Iași prin inspectorul de limba franceză prof. Sabina Manea și Institutul francez din Iași prin Misiunea de cooperare educativă, reprezentată de lector Elena Thuault, cu suportul conducerii școlii, respectiv al d-nei director, prof. Carmen Apostol.
Prof. Gabriela Hrițcu-Meșenschi a îndeplinit calitatea de tutore al domnișoarei Léa Ricci, pe toată perioada șederii în România.
      Léa Ricci a participat timp de o săptămână, în calitate de observator, la orele de limba franceză ale prof. Gabriela Hrițcu-Meșenschi, prof. Elena Dăscălița, prof. Cristina Birtom, prof. Alis Ursu.
      După această perioadă de observație, de comun acord cu membrii catedrei de limba franceză, a susținut în continuare ore de cultură și civilizație franceză la clase de primar, gimnaziu și liceu.
      Pentru că majoritatea elevilor din liceu să poată beneficia de oportunitatea de a interacționa cu un locutor nativ, Léa a susținut două ateliere, săptămânal, în Clubul de teatru al liceului.
  Deși acestea s-au desfășurat în afara programului, elevii au participat în număr considerabil și au împărtășit entuziasmul animatoarei cântând melodii vechi și noi în limba franceză, urmărind și comentând secvențe de filme.
  Elevii s-au bucurat de ore dinamice, interactive, în care au predominat activitățile ludice, iar Léa a simțit suportului întregului colectiv în demersul ei.
  În toată această perioadă Léa Ricci a făcut parte din viața școlii, a participat la activitățile din săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”, la sesiunea internațională de conferințe „Partager pour s’enrichir”, la proiectul Comenius, la diverse activități extrașcolare și la examenul de bacalaureat.
  La sfârșitul lunii iunie, a plecat cu satisfacția de a-și fi lărgit grupul de cunoștințe și de a fi lăsat în urma primii ei elevi, pentru care Mademoiselle Léa este cea mai frumoasă amintire din anul școlar trecut.